THE ROLLING STONES DAGBOEK: SEPTEMBER

 

SEPTEMBER 1938

Op 11 september 1938 wordt Shirley Shepard in Londen geboren. Op het Royal College of Art leert zij Charlie Watts kennen. Zij trouwen op 14 oktober 1964 in Bradford. Jeanette en Andy Hoogenboom zijn de getuigen. Charlie en Shirley hebben één dochter. Seraphina Watts is op 18 maart 1968 geboren in een ziekenhuis in Howe.

 

SEPTEMBER 1963

In de Alpha Studios in Aston in de West Midlands in Engeland worden op 8 september 1963 opnamen gemaakt voor het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars dat op 14 september 1963 wordt uitgezonden door de Britse commerciële omroep ABC. Pete Murray is de presentator. In deze show wordt opgetreden door Craig Douglas, The Searchers, Brian Poole & The Tremeloes, Heinz, Patsy Ann Noble, Gregory Phillips en The Rolling Stones. Die brengen hun debuutsingle Come On ten gehore.

 

The Rolling Stones beginnen op 29 september 1963 aan hun eerste tournee door Groot-Brittannië. Op het programma staan onder meer Julie Grant, Mickie Most, conferencier Bob Bain en Bo Diddley. Hoofd-act van de tournee zijn The Everly Brothers. Halverwege de tournee vraagt promotor Don Arden aan Little Richard of hij de hoofd-act wil worden. Aan de reacties uit de zaal is te merken dat The Everly Brothers “helemaal uit” zijn. De eerste show is op 29 september 1963 in het New Victoria Theatre in Londen. De tournee duurt tot en met 3 november 1963. Voor de optredens krijgen The Rolling Stones 1275 pond sterling.

 

SEPTEMBER 1964

The Rolling Stones nemen op 2 september 1964 in de Regent Sound Studio in Londen Little Red Rooster op. Het liedje is geschreven door Willie Dixon. Howlin’ Wolf is de eerste die Little Red Rooster in 1961 op de plaat zet. De single van The Rolling Stones, met op de B-kant Off The Hook van Nanker Phelge, wordt op 13 november 1964 uitgebracht. Hij bereikt de vierde plaats in de Nederlandse Top 40.

 

The Rolling Stones beginnen met een optreden in The Astoria in Londen op 5 september 1964 aan een Engelse tournee die tot 11 oktober 1964 zal duren. Het is een gezamenlijke tournee met Mike Berry & The Innocents, The Mojos, Simon Scott & The Leroys, Don Spencer en Inez & Charlie Foxx. The Foxx Tour, zoals The Rolling Stones deze tournee noemen, wordt geproduceerd door Robert Stigwood Associates Ltd.

 

Op 16 september 1964 wordt in het Schotse Glasgow het huwelijk gesloten tussen Rolling Stones-manager Andrew Loog Oldham en de studente Sheila Klein. Na de plechtigheid stuurt het kersverse bruidspaar een telegram naar haar ouders met de mededeling dat zij zijn getrouwd. De ouders zijn niet uitgenodigd, omdat zij Andrew Loog Oldham “geen aardige jongen” vinden.

 

ABC-TV zendt op 16 september 1964 de eerste aflevering van Shindig uit. Het programma is een productie van Jack Good en wordt gepresenteerd door Jimmy O’Neill. The Everly Brothers, Sam Cooke, Bobby Sherman en The Righteous Brothers zijn de eerste artiesten die in Shindig optreden. In het huisorkest The Shindogs spelen o.a. Leon Russell en Delaney Bramlett. Eén van de Shindig-dansers is de latere actrice Teri Garr. Het programma is erg succesvol. Vooral als The Beatles op het hoogtepunt van Beatlemania, op 7 oktober 1964, in het programma staan. Het tweede seizoen wordt op 16 september 1965 geopend met optredens van The Kinks, The Byrds en The Rolling Stones. Tegenvallende kijkcijfers doet ABC besluiten om met Shindig te stoppen. Op zaterdag 8 januari 1966 wordt de laatste aflevering uitgezonden. Gasten zijn The Kinks, Billy J. Kramer & The Dakotas, Sandie Shaw, The Who, The Barron Knights, Ian Whitcomb, Dave Berry en Twinkle.

 

Een vijftienjarige jongen wint op 10 september 1964 in de Town Hall in het Engelse Greenwich een Mick Jagger-imitatiewedstrijd. Na afloop blijkt hij Chris Jagger is, de zes jaar jongere broer van de Rolling Stones-zanger. In het Radio 2-programma Schiffers.FM vertelt Chris Jagger op 28 februari 2006 dat hij door enkele vrienden dronken is gevoerd en het podium wordt opgeduwd om aan deze wedstrijd mee te doen.

 

Time Is On My Side van The Rolling Stones wordt op 26 september 1964 in Amerika uitgebracht. De single is op 10 juni 1964 in de Chess Studio in Chicago opgenomen. Op de B-kant staat Congratulations. Dit liedje is op 12 mei 1964 in de Regent Sound Studio in Londen opgenomen. Time Is On My Side bereikt de zesde plaats in de Amerikaanse Hot 100.

 

The Rolling Stones krijgen op 30 september 1964 een zilveren plaat voor de EP Five By Five. Deze extended play met vijf tracks is op 14 augustus 1964 uitgebracht. Op Five By Five staan If You Need Me, Empty Heart, Confessin’ The Blues, Around And Around en het instrumentale 2120 South Michigan Avenue. De nummers zijn op 11 juni 1964 in de Chess-studio’s aan South Michigan Avenue in Chicago opgenomen. Het huisnummer is 2120.

 

SEPTEMBER 1965

Op 2 september 1965 wordt de aflevering van Ready Steady Go! opgenomen die op 10 september 1965 op ITV wordt uitgezonden. The Rolling Stones zingen o.a. That’s How Strong My Love Is en (I Can’t Get No) Satisfaction. Mick Jagger en Andrew Loog Oldham doen een parodie op I Got You Babe van Sonny & Cher. Dezelfde dag maken The Rolling Stones opnamen voor een aflevering van Top Of The Pops. Ook in dit popprogramma van de BBC brengen zij (I Can’t Get No) Satisfaction ten gehore.

 

Bij één van de twee optredens die The Rolling Stones op 3 september 1965 in het Adelphi Theatre in het Ierse Dublin geven, loopt het behoorlijk uit de hand. De show is snel afgelopen als dertig fans het toneel opstormen en hier als wilden tekeer gaan. Als Mick Jagger tegen de grond wordt geslagen, vluchten Brian Jones, Keith Richards, Bill Wyman en Charlie Watts naar hun kleedkamers om niet meer op het toneel terug te keren.

 

Op 5 september 1965 nemen The Rolling Stones in de RCA Studio in Hollywood Get Off Of My Cloud op. In Amerika wordt de opname twintig dagen later op single uitgebracht met op de B-kant The Singer Not The Song. In Europa verschijnt Get Off Of My Cloud op 22 oktober 1965. Op de B-kant staat I’m Free. Op 13 november 1965 komt de single de Nederlandse Top 40 binnen. Get Off Of My Cloud bereikt de derde plaats.

 

Vanaf 18 september 1965 staat (I Can’t Get No) Satisfaction vijf weken op de eerste plaats in de Veronica Top 40. De single is op 14 augustus 1965 op de vierde plaatst van de hitparade binnengekomen. Een week later stijgt (I Can’t Get No) Satisfaction naar de tweede plaats. Daar blijft de single vier weken staan, omdat Help! van The Beatles de eerste plaats bezet houdt. Maar op 18 september worden The Beatles door The Rolling Stones van de eerste plaats verdrongen.

 

Op 24 september 1965 beginnen The Rolling Stones aan een tournee door Groot-Brittannië die tot 17 oktober 1965 duurt. Het eerste optreden is in het Astoria Theatre in Londen. De laatste live-datum is in het Granada Theatre, ook in Londen. In het voorprogramma staan o.a. The Checkmates, Unit 4 + 2, The End, The Moody Blues en The Spencer Davis Group. Er worden elke avond twee voorstellingen gegeven. Op 24 september 1965 wordt ook Out Of Our Heads in Engeland uitgebracht. De opnamen van dit vierde album van The Rolling Stones zijn in de RCA Studio in Hollywood en in de Chess Studio in Chicago gemaakt. Op de LP staan o.a. Mercy Mercy, Hitch Hike, I’m Free, Cry To Me en Play With Fire. De LP bereikt de tweede plaats in de Engelse albumlijst. Out Of Our Heads is de eerste LP van The Rolling Stones die ook in stereo wordt uitgebracht.

 

SEPTEMBER 1966

The Rolling Stones staan op 11 september 1966 voor de vierde keer in hun carrière in The Ed Sullivan Show. Zij brengen drie nummers in de 884ste aflevering van dit televisieprogramma van CBS. Dit zijn Have You Seen Your Mother Baby Standing In The Shadow?, Paint It Black en Lady Jane.

 

The Rolling Stones zijn van 23 september tot 9 oktober 1966 op tournee door Engeland. De Ike & Tina Turner Revue en The Yardbirds staan in het voorprogramma. Het eerste optreden is in de Royal Albert Hall in Londen. Het laatste vindt plaats in het Gaumount Theater in Southampton. Tijdens deze tournee worden opnamen gemaakt voor Hits Live. Dit album wordt op 10 december 1966 in Amerika uitgebracht. In zijn boek Rolling With The Stones schrijft Bill Wyman dat niet alle tracks op dit album inderdaad live zijn opgenomen. Er zitten ook studio-opnamen bij waaraan naderhand zaalgeluid is toegevoegd.

 

Op 23 september 1966 verschijnt Have You Seen Your Mother Baby Standing In The Shadow? van The Rolling Stones. De single is tussen 3 en 11 augustus en op 8 september 1966 in de RCA-studio in Hollywood opgenomen. Op 31 augustus 1966 wordt in de IBC-studio in Londen een paar extra sporen opgenomen. Op de B-kant staat Who’s Driving Your Plane? dat ook tussen 3 en 11 augustus 1966 in Hollywood is opgenomen. Op 15 oktober 1966 komt de single de Nederlandse Top 40 binnen. Hij bereikt de tweede plaats.

 

SEPTEMBER 1967

We Love You, met op de B-kant Dandelion, komt op 2 september 1967 de Veronica Top 40 binnen op nummer 7. Vanaf 23 september 1967 staat de single drie weken op de eerste plaats.

 

SEPTEMBER 1968

Street Fightin’ Man komt op 21 september 1968 op nummer 13 van de Veronica Top 40 binnen. De single staat vijf weken genoteerd. Hij bereikt de achtste plaats op 28 september 1968.

 

Rolling Stones-gitarist Brian Jones wordt op 26 september 1968 veroordeeld tot een boete van vijftig pond sterling voor het bezit van marihuana. Bovendien moet hij honderd pond sterling proceskosten betalen.

 

SEPTEMBER 1969

Op 12 september 1969 verschijnt Through The Past Darkly (Big Hits Volume 2) van The Rolling Stones. Op het album staan twaalf tracks die tussen 1966 en 1969 in de hitparade hebben gestaan. Zowel in Amerika als in Engeland bereikt de LP de tweede plaats.

 

SEPTEMBER 1970

Het tweede live-album van The Rolling Stones wordt op 4 september 1970 uitgebracht. Get Yer Ya-Ya’s Out! bevat opnamen van optredens in Baltimore op 26 november 1969 en in de Madison Square Garden in New York op 27 en 28 november 1969. Uniek is dat van de groep alleen Charlie Watts (met een ezel) op de hoes staat afgebeeld. Get Yer Ya-Ya’s Out! bereikt de eerste plaats in de Engelse albumlijst. In Amerika blijft het album op de zesde plaats steken. Op 19 september 1970 komt Get Yer Ya-Ya’s Out! de Nederlandse LP Top 20 binnen. Hij haalt de vierde plaats.

 

Na een optreden in Palais Des Sports in Parijs komen Mick Jagger en Bianca Perez Morena de Macias elkaar op 23 september 1970 voor het eerst tegen. Het is liefde op het eerste gezicht. Mick Jagger staat op het punt vader te worden. Op 4 november 1970 wordt, uit een kortstondige relatie met actrice Marsha Hunt, zijn dochter Karis geboren. Mick Jagger en Bianca Perez Morena de Macias trouwen op 12 mei 1971 in de Franse badplaats Saint Tropez.

 

SEPTEMBER 1971

Decca brengt in september 1971 de soundtrack van Gimme Shelter op de markt. Het album komt op 25 september 1971 de Nederlandse LP Top 20 binnen. Gimme Shelter bereikt de zeventiende plaats.

 

SEPTEMBER 1972

Op 1 september 1972 slepen The Rolling Stones hun ex-manager voor de rechter. Alan Klein zou bewust onrechtmatig namens de groep hebben gehandeld.

 

SEPTEMBER 1973

Met een optreden in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, beginnen The Rolling Stones en Billy Preston op 1 september 1973 aan een tournee langs acht Europese steden. De groep laat Frankrijk links liggen, omdat Keith Richards problemen heeft met de Franse autoriteiten. Op 13 en 14 oktober 1973 staat de groep in de Rotterdamse Ahoy’. Het laatste concert wordt op 19 oktober 1973 in West-Berlijn gegeven. Op de teller staan dan 307.700 fans die The Rolling Stones op deze Europese tournee hebben gezien.

 

Op 8 september 1973 komt Angie op nummer 17 van de Veronica Top 40 binnen. Vanaf 20 oktober 1973 staat de single vier weken op de eerste plaats.

 

De BBC-leiding beslist op 10 september 1973 dat de single Star Star niet op de radio mag worden gedraaid. Aaanleiding voor dit verbod vormt de passage: “Yeah! You're a star fucker star fucker star fucker star fucker star!”

 

Op 12 september 1973 wordt Goat’s Head Soup in Amerika uitgebracht. Op 31 augustus 1973 was het album al in Europa verschenen. De tien tracks zijn tussen november 1972 en juli 1973 opgenomen in studio’s in Londen, New York en Jamaica. Jimmy Miller is producer van Goat’s Head Soup. De LP staat vanaf 13 oktober 1973 vier weken bovenaan in de Amerikaanse albumlijst. Op 22 september 1973 komt Goat’s Head Soup de Nederlandse LP Top 20 binnen. Het album haalt de tweede plaats. Het album bereikt op 25 september 1973 de gouden status in de Verenigde Staten.

 

Voor het eerst sinds 1967 zijn The Rolling Stones op 28 september 1973 live op de Amerikaanse televisie te zien. Zij verzorgen een optreden in het programma In Concert van Don Kirshner.

 

SEPTEMBER 1974

I've Got My Own Album To Do is het eerste solo-abum van Ron Wood dat op 27 september 1974 in de platenwinkels ligt. De gitarist van The Faces wordt bijgestaan door Keith Richards, Mick Jagger en Mick Taylor van The Rolling Stones. Op I’ve Got My Own Album To Do staan I Can Feel The Fire, Far East Man, Mystifies Me, Take A Look At The Guy, Act Together, Am I Grooving You, Shirley, Cancel Everything, Sure The One You Need, If You Gotta Make A Fool Of Somebody en Crotch Music.

 

SEPTEMBER 1977

Op 16 september 1977 verschijnt Love You Live van The Rolling Stones. Op dit album staan live-opnamen die tussen 1975 en 1977 zijn opgenomen. Op 1 oktober 1977 komt Love You Live de Nederlandse LP Top 50 binnen. Hij bereikt de vijfde plaats.

 

SEPTEMBER 1980

Op 10 september 1980 wordt She’s So Cold. De single komt op 27 september 1980 de Billboard Hot 100 binnen. Hij bereikt de 26-ste plaats. In Engeland komt deze tweede single van het album Emotional Rescue niet verder dan de 33-ste plaats. In Nederland komt She’s So Cold niet verder dan de tipparade.

 

SEPTEMBER 1981

Start Me Up komt op 5 september 1981 de Nederlandse Top 40 binnen. De single bereikt de negende plaats. Het album Tattoo You komt op 5 september 1981 de Nederlandse LP Top 50 binnen. Twee weken lang staat het album op de eerste plaats.

 

The Rolling Stones beginnen op 25 september 1981 aan een Amerikaanse tournee. Er worden vijftig concerten gegeven in 28 steden. Het eerste concert is in het R.F.Kennedy-stadion in Philadelphia. De laatste live-datum is 19 december 1981 in Hampton Roads in Virginia. In iedere stad is er een ander voorprogramma. George Thorogood & The Destroyers verzorgen eenvijfde van de voorprogramma’s. Andere support-acts zijn The J. Geils Band, Heart, Journey, The Greg Kihn Band, The Neville Brothers, Garland Jeffreys en Tina Turner. Alle concerten van The Rolling Stones worden op film vastgelegd voor de rockumentaire Let’s Spend The Night Together.

 

SEPTEMBER 1982

Keith Richards’ huis Redlands in West Wittering in het Engelse graafschap Sussex raakt op 2 september 1982 beschadigd bij een brand. Negen jaar eerder is het huis totaal verwoest bij een brand. Daarna is het gerestaureerd.

 

SEPTEMBER1987

Let’s Work van Mick Jagger ligt vanaf 1 september 1987 in de platenwinkels. Het is de eerste single van het album Primitive Cool dat de zanger van The Rolling Stones samen met Dave Stewart van The Eurythmics heeft gemaakt. Let’s Work is in de week van 4 september 1987 alarmschijf en komt een week later de Top 40 binnen. Hij haalt de zesde plaats.

 

Primitive Cool van Mick Jagger ligt vanaf 14 september 1987 in de platenwinkel. De zanger van The Rolling Stones heeft dit tweede solo-album samen met Dave Stewart van The Eurythmics gemaakt. Primitive Cool komt op 26 september 1987 de Nederlandse LP Top 75 binnen. Het album bereikt de vijfde plaats. Op Primitive Cool staan Throwaway, Let’s Work, Radio Control, Say You Will, Primitive Cool, Kow Tow, Shoot Off Your Mouth, Peace For The Wicked, Party Doll en War Baby.

 

Peter Tosh wordt op 11 september 1987 bij een roofoverval in zijn huis in Kingston op Jamaica doodgeschoten. Er worden drie verdachten opgepakt. Peter Tosh is op 19 oktober 1944 geboren als Winston Hubert Macintosh. Hij begint zijn muzikale loopbaan bij Bob Marley & The Wailers. Vanaf 10 februari 1979 staat Peter Tosh, in een duet met Mick Jagger, drie weken bovenaan in de Nederlandse hitparade met (You Gotta Walk) Don’t Look Back.

 

Mick Jagger is vanaf 15 september 1987 een paar dagen in Nederland om promotie te doen voor zijn tweede solo-album Primitive Cool. Voor Veronica’s Countdown worden videoclips van Let’s Work en Say You Will opgenomen. Mick Jagger logeert in het Amstel Hotel in Amsterdam. Hier heeft hij op 15 september 1987 een ontmoeting met Boudewijn Büch. Het is voor het eerst dat die zijn grote held Mick Jagger mag interviewen. Boudewijn Büch is erg zenuwachtig, maar hij wordt door Mick Jagger nog redelijk op zijn gemak gesteld. Het relaas van deze ontmoeting wordt in de Nieuwe Revu van 25 september 1987 gepubliceerd. Op televisie is een beeldverslag te zien bij de VARA.

 

SEPTEMBER 1988

Mick Jagger is in september 1988 op tournee door Australië. Op 22 september 1988 staat hij voor een solo-optreden in het Boondall Entertainment Centre in Brisbane.

 

Op Virgin V 2554 wordt op 26 september 1988 Talk Is Cheap van Keith Richards uitgebracht. Op deze eerste solo-LP van de Rolling Stones-gitarist staan Big Enough, Take It So Hard, Struggle, I Could Have Stood You Up, Make No Mistake, You Don't Move Me, How I Wish, Rockawhile, Whip It Up, Locked Away, It Means A Lot. Talk Is Cheap komt op 15 oktober 1988 de Engelse albumlijst binnen. De LP blijft op 37 steken. Ook in ons land komt Talk Is Cheap niet verder dan 37.

 

SEPTEMBER 1989

Op 2 september 1989 komt Mixed Emotions de Nederlandse Top 40 binnen. De single haalt de tiende plaats. Het album Steel Wheels komt op 9 september 1989 de Nederlandse CD Top 40 binnen. Het album bereikt de eerste plaats.

 

The Pittsburgh Steelers kunnen op 6 september 1989 niet trainen in hun Three River-stadion. The Rolling Stones moeten hier repeteren voor hun show van die avond.

 

Steel Wheels wordt op 29 september 1989 in Amerika uitgebracht. Het album is van begin april tot 2 mei 1989 in de studio van George Martin op het eiland Montserrat opgenomen. Steel Wheels bereikt de tweede plaats in de albumlijst van Billboard. In Nederland is Steel Wheels begin september 1989 uitgebracht. Vanaf 7 oktober 1989 staat de CD twee weken op de eerste plaats van de Album Top 100.

 

In het Foxboro Sullivan-stadion in Boston in Massachusetts wordt op 30 september 1989 de videoclip van Rock And A Hard Place van The Rolling Stones opgenomen. De groep is vier dagen in Boston in het kader van hun Steel Wheels-tournee.

 

De Hitkrant van 30 september 1989 meldt dat Mandy Smith, de echtgenote van Bill Wyman, is geveld door “een geheimzinnige ziekte”. Candida is een soort allergie die zich voordoet bij het eten van verschillende soorten voedsel, maar ook bij het inademen van parfum en andere geurtjes. Vanwege haar ziekte is zij niet met haar echtgenoot mee op de Amerikaanse tournee van The Rolling Stones.

 

SEPTEMBER 1990

Op 29 september 1990 komt Sad Sad Sad de Nationale Hitparade binnen. De single komt niet verder dan 71.

 

SEPTEMBER 1991

Sexdrive komt op 14 september 1991 de Nederlandse Top 40 binnen. De single blijft steken op 22 en is na vier weken uit de hitparade verdwenen.

 

SEPTEMBER 1994

Katharine Noelle Perks wordt op 4 september 1994 geboren. Zij is de oudste van drie dochters van Rolling Stones-bassist Bill Wyman en Suzanne Accosta.

 

In Nashville in Tennessee overlijdt Nicky Hopkins op 6 september 1994 aan de gevolgen van een hartkwaal. De pianist is vooral bekend van zijn vele sessie-werk. Hij is te horen op Sticky Fingers, het album van The Rolling Stones uit 1971. Ook heeft Nicky Hopkins gewerkt met Jeff Beck, The Beatles, The Who, Screaming Lord Sutch en The Small Faces. Hij is vijftig jaar geworden.

 

SEPTEMBER 1996

Na Mick Jagger en Keith Richards is Charlie Watts op 25 september 1996 de derde Rolling Stone die grootvader wordt. Zijn 28-jarige dochter Serephina schenkt het leven aan een dochter, Charlotte. In juni 1996 heeft zij tegen haar ouders verteld dat zij zwanger is. Zij wil hen niet zeggen wie de vader van haar dochter is.

 

SEPTEMBER 1997

Om te oefenen voor hun Bridges To Babylon-tournee geven The Rolling Stones op 4 september 1997 een show in The Horseshoe Tavern in het Canadese Toronto. De tournee gaat op 18 september 1997 van start in Chicago. Drie dagen later verschijnt hun nieuwe album Bridges To Babylon. Een jaar later, op 19 september 1998, is het laatste optreden van deze tournee in het Ali Sami Yen-stadion in Istanboel in Turkije.

 

Vijf dagen voor de start van de Bridges To Babylon-tournee spelen The Rolling Stones op 18 september 1997 in de Double Door Club in Chicago voor 400 fans.

 

The Rolling Stones beginnen op 23 september 1997 hun Bridges To Babylon-tournee met een optreden in Chicago. Op deze tournee door de Verenigde Staten wordt het voorprogramma verzorgd door Sheryl Crow, The Dave Matthews Band, The Smashing Pumpkins, Jamiroquai, Blues Traveler en The Foo Fighters.

 

Op 25 september 1997 verschijnt Bridges To Babylon van The Rolling Stones. Het album komt op 11 oktober 1997 de Nederlandse Album Top 100 binnen. Bridges To Babylon staat slechts één week op de eerste plaats.

 

SEPTEMBER 1998

In de stromende regen geven The Rolling Stones op 5 september 1998 een concert op het Malieveld in Den Haag voor 86.000 fans. Dit optreden begint ‘s avonds om vijf over acht en duurt tot tien voor half elf. Er worden twintig nummers gespeeld, onder meer (I Can’t Get No) Satisfaction, Start Me Up, Like A Rolling Stone, Little Queenie, Tumbling Dice en Brown Sugar.

 

2000

Terwijl haar twee jongste kinderen James en Georgia Jagger liggen te slapen wordt er op 27 september 2000 ingebroken in het huis van Jerry Hall in Richmond. De dieven gaan er met een laptop en juwelen ter waarde van zo’n zevenduizend pond sterling vandoor. Jerry Hall staat ten tijde van de inbraak in het Londense West End in het toneelstuk The Graduate.

 

SEPTEMBER 2001

Na een paar maanden repeteren in Canada begint The Licks World Tour van The Rolling Stones op 3 september 2002 in het Fleet Center in Boston. Dit is een betrekkelijk kleine hal waar 14.600 mensen in kunnen. The Pretenders verzorgen het voorprogramma dat drie kwartier duurt. The Rolling Stones komen rond tien voor negen het podium op. Zij beginnen met Street Fighting Man. In totaal duurt de show twee uur en vijf minuten. The Licks World Tour wordt op 9 november 2003 in Hong Kong afgesloten. The Rolling Stones hebben dan meer dan honderd optredens gedaan die door ruim tweeëneenhalf miljoen fans zijn bezocht.

 

SEPTEMBER 2003

The Rolling Stones geven op 22 september 2003 een concert in de ArenA in Amsterdam. Het is het uitgestelde concert van 20 augustus 2003 dat niet door kon gaan omdat Mick Jagger stemproblemen had.

 

SEPTEMBER 2004

De woordvoerder van The Rolling Stones heeft op 22 september 2004 mediaberichten ontkend dat de groep "in 2006 weer op tournee" zou gaan. Volgens Britse media zou de volgende tournee van The Rolling Stones in 2006 van start gaan in Toronto in Canada en worden afgesloten in het nieuwe Wembley-stadion in Londen. Zij zouden hier de eerste muzikale act zijn, aldus de media. "Er is geen sprake van dat The Rolling Stones het Wembley-stadion muzikaal zullen inwijden. Het is onmogelijk een live-optreden te plannen op een locatie die nog moet worden afgebouwd", licht hun woordvoerder toe. Het Wembley-stadion wordt herbouwd in het noorden van Londen. Het nieuwe complex zal plaats bieden aan 90.000 toeschouwers. De kosten van het project zijn beraamd op ruim een miljard euro. Met de bouw is in 2002 begonnen. In 2006 moet het stadion worden opgeleverd.

 

SEPTEMBER 2005

Een man die zich voordeed als Rolling Stones-zanger Mick Jagger heeft het personeel van een nachtclub in New York behoorlijk te kijk gezet. Hij genoot anderhalf uur lang van een VIP-behandeling, met veel gratis drank. Ook bracht hij een tiental aangename minuten door op het toilet met drie bewonderaarsters. Dat bericht The New York Post woensdag 28 september 2005. De man had bij binnenkomst verklaard dat hij net met een privé-vliegtuig was overgekomen uit Columbus, waar The Rolling Stones die avond een concert gaven, aldus een woordvoerster van de trendy nachtclub Spirit. De club liet direct een persoonlijke lijfwacht aanrukken voor de vermeende rockster en legde hem uitgebreid in de watten, te midden van een steeds groter wordende groep 'fans'. Een woordvoerster van de echte Mick Jagger liet weten dat de rocker die nacht niet eens in de buurt van New York is geweest. Op een foto die een voorbijganger wist te maken, is bovendien te zien dat de man die zich voor Mick Jagger uitgaf iets zwaarder en een aantal jaren jonger is dan de Rolling Stones-voorman.

 

De fans hebben er acht jaar op moeten wachten, maar op 6 september 2005 ligt er een nieuw studioalbum van The Rolling Stones in de winkel. De titel is A Bigger Bang. Mick Jagger en Keith Richards zijn in de herfst van 2004 aan de opnamen begonnen. Charlie Watts, hun 63-jarige drummer, is niet van de partij, omdat hij wordt behandeld voor keelkanker. Mick Jagger neemt daarom een groot deel van de drumpartijen voor zijn rekening. In een interview zegt Mick Jagger dat hij en Keith Richards in deze periode “dichter tot elkaar” zijn gekomen. Vooral het schrijven van enkele liedjes ziet Mick Jagger als “een prettige ervaring”. In november 2004 voegen Charlie Watts en Ron Wood zich bij Mick Jagger en Keith Richards in een studio in Parijs om met producer Don Was dit album af te maken. Op A Bigger Bang staan Rough Justice, Let Me Down Slow, It Won't Take Long, Rain Fall Down, Streets Of Love, Back Of My Hand, She Saw Me Coming, Biggest Mistake, This Place Is Empty, Oh No Not You Again, Dangerous Beauty, Laugh I Nearly Died, Sweet Neo Con, Look What The Cat Dragged In, Driving Too Fast en Infamy. Het album komt op 10 september 2005 binnen op de eerste plaats in de Mega Album Top 100, waar hij twee weken blijft staan. In de Britse albumlijst komt A Bigger Bang een dag later binnen op twee om de week erop alweer naar dertien te zakken. Ook in de Verenigde Staten is dit album van The Rolling Stones geen eerste plaats gegund. A Bigger Bang komt op 24 september 2005 binnen op drie in de albumlijst van Billboard. Een week later zakt hij alweer naar twaalf.

 

Bronnen: Rolling With The Stones van Bill Wyman. Plakboeken Ton van Draanen. Diverse Internetsites. The Rolling Stones in Nederland van René Spork. Diverse jaargangen van Het Aanzien. Top 40 Hitdossier 1965 – 2005 van Johan van Slooten. USA Top Pop Singles

van Joel Whitburn en Guinness World Records ‘British Hit Singles’.

 

Meer weten over The Rolling Stones?

Kijk op WWW.ROBBIESTONE.NL of http://www.fortylicksfanclub.com

 

© Ton van Draanen, 2007. Retour hoofdpagina: www.vandaagindemuziek.nl

 

© OP DE INHOUD VAN DEZE WEBSITE RUST COPYRIGHT. ZONDER VOORAFGAANDE TOESTEMMING VAN DE WEBMASTER, PER EMAIL TE BEREIKEN OP TON.VANDRAANEN@QUICKNET.NL, IS HET OVERNEMEN VAN TEKSTEN EN GEGEVENS

NIET TOEGESTAAN.